Huis decoreren voor verkoop

Huis decoreren voor verkoop

Je huis verkoopklaar maken doe je aan de hand van de onderstaande stylingtips. Want, zeker op het gebied van woningverkoop is het maken van een goede eerste indruk van groot belang. Bij de nieuwe bewoners kan dit namelijk nét het verschil maken. Je huis stylen zodat deze geschikt is voor een bezichtiging lijkt een moeilijke opgave. Toch is niets minder waar. De stylingtips die we je geven kun je namelijk direct toepassen in de praktijk. Daar heb je geen professionele achtergrond in interieur styling voor nodig. Handig wanneer je binnenkort woningbezichtigingen hebt ingepland!

1. Maak slim gebruik van optische ruimte

Ook als jouw woonkamer of slaapkamer wat aan de krappe kant is, kun je deze eenvoudig groter laten lijken door het toepassen van een aantal handige stylingtips. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tijdelijk een aantal meubels te verwijderen. Wil je dat liever niet? Zorg er dan voor dat de vloer zo goed als vrij is. Plaats geen manden of kisten in de hoek van de woonkamer en zet geen opbergdozen onder het bed. Door de vloer zoveel mogelijk vrij van accessoires te houden, creëer je optisch meer ruimte waardoor de kamer prettiger aanvoelt.

2. Zorg voor een neutraal en opgeruimd interieur

Zoveel mensen zoveel smaken. Dat gaat zeker op voor ons interieur. Het is daarom aan te raden om de inrichting van je woning neutraal te houden ten tijde van woningverkoop. Dat betekent dat je zoveel mogelijk persoonlijke spullen uit het zicht plaatst. Waar jij een romantische look met veel franje en kant mooi vindt, haalt de nieuwe bewoner hier zijn of haar neus voor op. Natuurlijk zou je daar doorheen kunnen kijken, maar als je jouw woning verkoopklaar wilt maken, laat je liever niets aan het toeval over als het aankomt op interieur styling. Je houdt de inrichting zo niet alleen neutraal, maar het ruimt ook lekker op. Op zijn beurt geeft dat weer een heerlijk ruimtelijk effect waar het hart van de meeste woningzoekenden sneller van gaat kloppen. Daarnaast heeft een opgeruimd huis een rustige uitstraling waarin de meeste mensen zich prettig en aangenaam voelen. Precies wat je nodig hebt bij een bezichtiging dus.

3. Wees voorzichtig met kleuren

Kleuren kunnen prachtig zijn en een woning wat extra sfeer meegeven. Daarbij kun je denken aan wanden in felle kleuren, kasten in opvallende tinten of zelfs een bank met een drukke print. Toch is het verstandig om de kleuren in je huis rustig te houden als je jouw woning verkoopklaar wil maken. We raden je dan ook aan om opvallend gekleurde wanden over te schilderen in een rustige tint. Pastelkleuren zoals mintgroen of beige zijn daar zeer geschikt voor. Daarnaast kunnen kleuren een behoorlijke invloed hebben op onze emoties. Waar jij rustig wordt van een knalrode wand in de woonkamer, kan een nieuwe bewoner zich hier behoorlijk gespannen door voelen. Opvallende kleuren en drukke prints wil je dus voorkomen als je jouw woning klaar wilt maken voor de verkoop.   Gerelateerde artikelen Geef zelf de perfecte rondleiding  Zelf je huis verkopen: de rol van de notaris