29 maart 2019

Een plattegrond laten maken bij de verkoop van je woning

Een plattegrond laten maken bij woningverkoop? Jazeker. Natuurlijk doe je er alles aan om jouw woning op een onderscheidende en goede manier te presenteren. Goede foto’s zijn daarbij van groot belang, maar ook een plattegrond van jouw woning is een echte must-do. Op deze manier krijgen geïnteresseerden een goede indruk van de indeling en het daadwerkelijke woonoppervlak. Maar hoe laat je een plattegrond maken en wat zijn de voordelen hiervan? We leggen het je uit.

Een woningplattegrond brengt helderheid en overzicht

Waar foto’s vooral zorgen voor een goede indruk, vertelt een plattegrond wat over de aanwezige ruimtes, indelingen en afmetingen. Daardoor kunnen potentiële kopers direct bepalen of de leefruimte past bij wat ze zoeken. Denk hierbij maar eens aan het plaatsen van kasten, banken of andere grote voorwerpen. Met een plattegrond van de woning hebben mensen ook direct inzicht in de indeling van de ruimtes. Zo kan er bepaald worden of er eventueel een verbouwing plaats moet vinden én of dat een mogelijkheid is.

Een plattegrond zorgt voor vindbaarheid en bereik

Als woningverkoper wil je natuurlijk niets liever dan dat jouw advertentie gevonden wordt. Logisch want des te beter de vindbaarheid, des te groter het bereik. Een woningplattegrond toevoegen aan de advertentie van jouw woning draagt hier positief aan bij. In veel gevallen krijgen deze woningen namelijk voorrang in de zoekmachines van woningverkoop websites.

Een plattegrond kan via deze websites vanuit diverse perspectieven bekeken worden. Zo kan de potentiële koper inzoomen op de plattegrond terwijl deze in 2D of 3D weergegeven wordt. Op een plattegrond worden tevens de afmetingen van een specifieke ruimte vermeld. Zo krijgen mensen dus een goed idee van de indeling en kunnen ze zich nog beter verplaatsen in de leefruimte.

Waar laat je een plattegrond maken?

Een plattegrond laten maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien dacht. Het enige wat je hiervoor aan hoeft te leveren is een bouwplan of schets van je woning. Maar, ook als deze gedateerd is, bijvoorbeeld na een verbouwing, of als je niet meer in het bezit bent van een bouwtekening kun je een plattegrond laten maken. De woning wordt dan ingemeten door een specialist. Aan de hand van deze metingen wordt er een accurate plattegrond opgesteld die de verkoop van je woning positief kan beïnvloeden.