Skip to content

Veel voorkomende vragen

FAQ

Nee, momenteel kun je alleen je woning via Huizenbank verkopen.

We hebben nu nog geen mogelijkheden om bedrijfspanden en vakantiewoningen te verkopen via Huizenbank. Houd er gerust rekening mee dat dit in de toekomst misschien wel mogelijk is.

Nee, dat is momenteel nog niet mogelijk.

Momenteel kun je alleen je woning te koop aanbieden via Huizenbank.

Hoe weet ik welke opties ik nodig heb

Het is erg lastig om vooraf in te schatten welke opties je wel en niet nodig hebt en in welke optie(s) je eventueel zelf kunt voorzien.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we daarom veel blog artikelen geschreven met handige informatie, tips en tricks. Daarnaast kun je gaandeweg het proces altijd opties afnemen of uitvinken als blijkt dat je ergens niet- of juist wel uitkomt.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt bij ons op diverse manieren betalen, via onder andere iDeal, Paypal, creditcard en meer. Je vindt al onze betaalmethodes op onze betaalmethode(s) pagina.

Krijg ik mijn geld terug als ik mijn woning niet verkoop?

Nee, we kunnen (helaas) geen niet goed, geld terug garantie bieden. Dit heeft er mee te maken dat we voor iedereen in zekere zin een maatwerk product bieden, waarmee producten worden gebruikt die we niet – zoals gebruikelijk bij niet goed / geld terug – retour kunnen nemen en opnieuw kunnen verkopen. Het betreft namelijk maatwerk producten.

Wel is het zo dat je bij ons pas betaalt als je 100% zeker bent dat je via eigenaar.nl wilt verkopen. Tot die tijd kun je je woningdossier volledig naar wens aanvullen en inrichten. Pas als jij er aan toe bent, starten we met de verkoop van je woning.

Komt mijn woning ook op Funda?

Alleen als jij dat wilt. Je kunt tijdens het samenstellen van jouw woningdossier zelf aangeven of je wilt dat jouw woning ook op Funda komt en hoe. We hebben deze optie open gelaten, omdat het aanmelden op Funda kosten met zich mee brengt en we jou niet willen verplichten die kosten te maken.

Funda hanteert daarbij de stelregel dat afhankelijk van de media (bijv. foto’s, video’s, 360-graden foto’s en plattegronden) een positie op Funda beter of minder goed vindbaar is. Ook deze media hebben we allemaal optioneel gelaten, zodat jij bepaalt welke kosten je maakt bij de verkoop van je woning

We begrijpen dat dit de nodige vragen teweeg kan brengen. Je kunt dan ook altijd contact met ons opnemen om hier meer informatie over te ontvangen.

Wat kost het?

We hebben geen standaardprijs op Huizenbank. Omdat je zelf volledige controle hebt over welke opties je wel en niet bij ons wilt afnemen en dus ook direct zeggenschap hebt over wat je zelf wilt doen, bepaal je zelf de prijs.

We kunnen je wel garanderen dat je altijd de meest gunstige prijs betaalt, omdat we op de achtergrond berekenen of de opties die je los kiest, niet misschien goedkoper zijn in een (door ons) samengestelde bundel. Mocht dit zo zijn, dan krijg je hier trouwens een melding van.

Zo weet je zeker dat je bij ons nooit teveel betaalt! Meer over de kosten van het kopen van een huis, vind je in onze blog over de kosten.

Wanneer moet ik betalen?

Je betaalt pas als je ons opdracht geeft tot dienstverlening. Oftewel als je zeker weet dat je via eigenaar.nl je woning wilt verkopen.

Mocht je betaalde diensten bij ons afnemen, bijvoorbeeld het inmeten van je woning, opmaken van plattegronden of de fotografie, dan worden deze betaalde diensten pas ingezet na ontvangst van betaling.

Heb je de betaling voldaan en is je woningdossier compleet? Dan bepaal jij wanneer deze online komt. We doen niets zonder dat jij het wil.

Wat is het verschil in pakketten?

We begrijpen dat het verkopen van een woning niet iets is dat je alledaags doet en we begrijpen dus ook dat je niet direct weet wat wel en niet van belang is bij het verkopen van een woning.

Om – los van ons stel samen pakket – toch een voorzetje te geven in wat tegenwoordig bij uitstek de kanalen zijn om een woning te verkopen, hebben we een Social pakket en een Funda pakket. In deze pakketten vind je de meest voor de hand liggende opties al aangevinkt, voor een goede weergave. Lekker laagdrempelig en het scheelt jou veel uitzoekwerk en vraagtekens.

Wil je de pakketten toch liever uitbreiden? Geen probleem. Je kunt altijd opties aan- en uitvinken bij de twee standaardpakketten. Het verschil zit ‘m overigens met name in de eisen die bijvoorbeeld Funda stelt ten opzichte van een weergave op social media.

Moet ik een pakket kiezen?

Ja en nee. We hebben bij Huizenbank een drietal pakketten, waarvan er twee vooraf zijn ingevuld met standaard opties. Dit hebben we gedaan om het jou zo eenvoudig mogelijk te maken.

Informatie over de pakketten vind je op de pagina pakketten. We kunnen hier wel verklappen dat al onze pakketten volledig flexibel zijn. Zo kun je vooraf ingestelde pakketten aanvullen met modules die je wilt óf je kunt gebruik maken van het stel samen pakket, waar je precies aangeeft waar je gebruik van wilt maken. Niets meer en niets minder.