Huis Verkopen Kosten

Wil je jouw huis verkopen? En ben je benieuwd naar de kosten die hiermee gepaard gaan? Kort gezegd zijn er 2 verschillende opties als je je huis wilt verkopen. Of je schakelt een makelaar in of je verkoopt je woning (deels) zelf. In dit artikel leggen we je uit tegen welke kosten je aan loopt als je jouw huis wilt verkopen. Ook laten we je zien welke mogelijkheden je hebt om kosten te besparen!

Makelaar inschakelen of toch zelf je huis verkopen?

De meeste mensen denken bij de verkoop van een huis al snel aan een traditionele makelaar. Deze regelt dan in principe alles voor je. Dat kan erg fijn zijn maar er hangt daarentegen wel een flink prijskaartje aan. De meeste makelaars werken namelijk op basis van courtage. Dit zijn de kosten die de makelaar in rekening brengt voor de volledige begeleiding bij het verkopen van het huis.

Makelaars en courtage
Hoe hoog de courtage precies is, verschilt per makelaar maar in Nederland ligt de gemiddelde huizenprijs inmiddels al rond de 300.000 euro. Met een courtage van 1,5 procent – 1,8 procent betaal je gemiddeld gezien dus al snel een bedrag van rond de 4.500 euro. Kies je ervoor om je huis zelf of gedeeltelijk zelf te verkopen, dan ben je logischerwijs veel voordeliger uit. Je betaalt dan tenslotte geen courtage. De gemiddelde besparing die dat in jouw situatie oplevert, kun je hieronder berekenen.

Zelf je huis verkopen

Inmiddels kiezen steeds meer mensen ervoor om geld te besparen op de makelaarskosten. Zij zijn prima in staat zijn om bepaalde taken -die een traditionele makelaar normaliter voor de rekening neemt- zelf uit te voeren. Zij kennen hun eigen woning tenslotte erg goed en de kennis en het enthousiasme hierover weten ze daardoor goed over te brengen op de potentiële woningkopers. De onderdelen die ze liever niet zelf doen, zoals bijvoorbeeld het maken van een plattegrond of het schieten van de verkoopfoto’s die besteden ze vervolgens uit. Op die manier kun je zelf doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. De rest besteed je uit.

De populairste manieren om zelf je huis te verkopen
Veel mensen kiezen er voor om hun woning via ons platform; Huizenbank te verkopen. Zij kunnen dan zelf doen wat ze willen en de rest doen wij voor ze! Flexibel en eenvoudig dus. De meest populaire diensten en producten hebben we in speciale pakketten ondergebracht. Hieronder lichten we deze pakketten toe. En vanzelfsprekend staan ook de prijzen erbij zodat je direct een goede indicatie hebt van de kosten.

Het Funda pakket (vanaf 550 euro, inclusief gratis waardebepaling)

Maandelijks trekt Funda zo’n 43 miljoen bezoekers aan. Daarnaast hebben ze een naamsbekendheid van maar liefst 93 procent onder potentiële woningkopers. Een perfecte plek dus om je woning te verkopen. Via ons platform kun je jouw woning eenvoudig zelf op Funda zetten. Omdat wij als Huizenbank aangesloten zijn bij de NVM, kunnen we een goede positie garanderen op Funda. Wij vragen hier geen hoge courtage voor zoals de traditionele makelaars. Vanaf 550 euro staat je woning al op Funda!

Het social pakket (vanaf 375 euro, inclusief gratis waardebepaling)

Sociale media als Facebook en Instagram zijn een mooie plek om jouw woning te promoten. Je verspreidt jouw woning dan eenvoudig onder jouw netwerk. Daarnaast is advertenties plaatsen op Facebook inmiddels ook heel toegankelijk. Met ons Social pakket bieden wij alle handvaten om jouw huis succesvol op sociale media te promoten. Zo vind je snel een geschikte koper! Wat jij wil doen doe je lekker zelf, de rest doen wij voor je.

Wil je bijna alles zelf doen? Of wil geen standaard pakket maar volledige vrijheid? Dan is ons “Stel Zelf Samen Pakket” perfect voor jou! Sowieso kun je bij ieder pakket op elk moment nog producten toevoegen en onze hulp inschakelen. Daarnaast moet je ook altijd naar de notaris toe. Meer hierover lees je in het artikel dat we geschreven hebben over notariskosten.

Wil je meer weten over onze producten en diensten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Website contact formulier

  • Om het formulier te versturen dienen de reCaptcha cookies geaccepteerd te worden. Klik hier om de reCaptcha cookies te accepteren.