Huis verkopen zonder makelaar

Als je besluit je woning te willen verkopen heb je een makelaar nodig. Of toch niet? Tegenwoordig kun je prima zelf je huis verkopen zonder tussenkomst van een makelaarskantoor. Zeker met de komst van internetmakelaars wordt dit steeds eenvoudiger. Daarnaast biedt het jou als verkoper ook nog eens aantal financiële voordelen.

Het is niet voor niets dat steeds meer woningverkopers kiezen voor een internetmakelaar. Deze nieuwe tendens op de woningmarkt is dan ook nog steeds groeiende. Gelukkig maar, want dit geeft veel huizenbezitters de mogelijkheid om hun woning zelf te kunnen verkopen. De tussenkomst van een echte makelaar treed dan ook steeds verder naar de achtergrond.

Daarnaast ken jij jouw woning én de omgeving het beste. Dus waarom zou je de toekomstige eigenaren niet liever zelf inlichten over het woongenot? Jij kunt ze immers alles vertellen over de hotspots in de buurt, de beste restaurants en de beste scholen voor de kinderen. Ook de bezichtigingen hou je in eigen beheer als je zelf je woning verkoopt. Niemand kan namelijk zoveel vertellen over de woning als jij zelf.

Financieel voordeel door zelf je huis te verkopen

Zelf je woning verkopen levert je niet alleen gemak op, maar ook een behoorlijk financieel voordeel. Omdat je geen gebruik maakt van makelaarsdiensten, hoef je dus ook geen courtage te betalen als de makelaar jouw woning verkoopt. Dit percentage kan nihil lijken. Maar, berekent over de verkoopprijs van het huis kan deze behoorlijk oplopen.

Zonde, want dit geld investeer je natuurlijk liever in jouw nieuwe woning. Ook heb je niet te maken met de opstartkosten van het makelaarskantoor. Deze worden in rekening gebracht zodra de makelaar jouw woning opneemt in het bestand. Zelf je woning verkopen zonder makelaar geeft niet alleen financieel voordeel, het is ook nog eens leuk om te doen.

Vrijblijvend meer informatie aanvragen

  • Om het formulier te versturen dienen de reCaptcha cookies geaccepteerd te worden. Klik hier om de reCaptcha cookies te accepteren.