EPA label

Energielabel aanvragen in Leeuwarden

Direct energielabel aanvragen

Energielabel voor woningen in Friesland

Binnen twee weken een energielabel in huis via Eigenaar.nl

U heeft een energielabel nodig wanneer u een woning verkoopt of verhuurt. Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om een woning fysiek te laten keuren door een energieadviseur. Heeft u een energielabel nodig? Wij maken met u een afspraak en sturen een gecertificeerd deskundige bij u langs. Deze adviseur beoordeelt welk label uw woning toegewezen krijgt.

Let op, vanaf 01-01-2023 zijn energielabels verplicht. Vraag snel en voordelig een energielabel aan via Eigenaar.nl!

Hoe vraagt u een energielabel aan?

1. Gegevens invullen

2. Afspraak inplannen

3. Fysieke beoordeling

4. Label ontvangen

Energielabel

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel zijn afhankelijk van de oppervlakte van uw woning. Hieronder vindt u de bedragen voor een energielabel wanneer u deze aanschaft via Eigenaar.nl.

  • Tot 150 m2: 400,-
  • 150 – 200 m2: 435,-
  • 200 – 250 m2: 470,-
  • 250 – 300 m2: 505,-
  • 350 – 400 m2: 540,-
  • 400 – 450 m2: 575,-
  • 450 – 500 m2: 610,-
  • Vanaf 500 m2: 645,-

Hoe zuinig is uw woning?

Wat is een energielabel?

Met een energielabel wordt aangetoond hoe goed een woning geïsoleerd is. De labels varieren van label A tot label G, waarbij A het meest gunstige label is. Label A geeft aan dat de woning zeer energiezuinig en duurzaam is. Label G geeft aan dat er geen maatregelen zijn genomen om de woning energiezuiniger te maken. Waarschijnlijk is de woning bijvoorbeeld slecht geisoleerd.

EPA label

Welk energielabel heeft mijn huis?

Wanneer u twijfelt of uw woning al een definitief energielabel heeft, kunt u de woning checken via energielabel.nl. Houd er rekening mee dat u een definitief energielabel nodig heeft.

Hoe bepaal ik mijn energielabel?

U kunt niet zelf een energielabel toekennen aan uw woning. Heeft uw woning nog geen definitief energielabel? Dan is het verplicht om uw woning te laten keuren door een deskundige.

Deskundige energielabel Friesland

Onze gecertificeerde energieadviseurs in Friesland beoordelen uw woning conform de BRL 9500 methode. Deze uitgebreide methode is een instrument waarmee een exacte bepaling van het energielabel van een woning berekend wordt. Op deze wijze ontvangt u een professioneel energielabel dat aan alle kwaliteitseisen voldoet en waar u zelf niets voor hoeft te doen.

Hoe lang is een energielabel geldig?

Een energielabel is tien jaar geldig. U hoeft uw energielabel pas te verlengen wanneer het label verlopen is. Op uw label kunt u de geldigheidsduur terugvinden.

Is een energielabel verplicht?

Ja, vanaf 01-01-2023 is een energielabel verplicht. Lees hier voor welke woningen en gebouwen een energielabel verplicht is.

Energielabel keuring inplannen

Op zoek naar een deskundig energieadviseur in Leeuwarden of Friesland? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.